Δίχως απαντήσεις για τον αποκλεισμό του ο Leclerc - Επιμένει πως κάτι είχε το μονοθέσιο


Ο Charles Leclerc αδυνατεί να εξηγήσει να πήγε στραβά με το μονοθέσιό του κι έμεινε εκτός από το Q1 κιόλας στο Ισπανικό GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/6/2023

Ο Charles Leclerc έμεινε από νωρίς στο Q1 χαμηλά στην κατάταξη, παραπονούμενος στην ενδοεπικοινωνία για πρόβλημα με το μονοθέσιο.

Όταν όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν σε θέση να βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις του όσο βελτιωνόταν η πίστα, τόσο εκείνος έπεφτε στην κατάταξη, τερματίζοντας 19ος:

«Δεν έχω κάποια απάντηση να δώσω,» δήλωσε μετά σε μέλη του Τύπου. «Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να πω είναι στις αριστερές στροφές δεν μπορούσα να οδηγήσω το μονοθέσιο.

«Στις δεξιές στροφές, η αίσθηση που είχα έμοιαζε με αυτή του πρωινού, αλλά κάτι πήγαινε λάθος στις αριστερές, και θα πρέπει να το αναλύσουμε και να καταλάβουμε γιατί ήταν έτσι. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο.»

Στην αρχή ο Μονεγάσκος υπέθεσε πως κάτι πήγαινε στραβά με το σετ ελαστικών που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιό του, όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε:

«Πίστευα πως είχε να κάνει με τα ελαστικά, αλλά όταν αλλάξαμε, είχα την ίδια αίσθηση.

«Δεν είχα πρόσφυση στις αριστερές στροφές στο πίσω μέρος, οπότε θα εξετάσουμε όλο το μονοθέσιο. Θα εκπλαγώ αν όλα ήταν εντάξει.

«Ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες το πρωί, ένιωθα καλά με το μονοθέσιο, οπότε σίγουρα κάτι πήγε λάθος.»